Ontdek Zeeland

Zeeland is één van de oudste provincies van Nederland. De meeste toeristen trekken in de zomer naar de brede stranden, maar er valt natuurlijk nog veel meer te ontdekken.

Vroeger was Zeeland een groepje eilanden. De grootste eilanden zijn Walcheren en Noord-Beveland en Zuid-Beveland. Helemaal in het zuiden ligt het bijna volledig door België en water omringde Zeeuws-Vlaanderen. Om er te komen moest men tot de komst van de Westerscheldetunnel altijd door België rijden. Of de veerboot nemen vanaf Walcheren. De kleinere eilanden zijn Tholen, Schouwen-Duiveland en Sint-Philipsland. Ieder eiland heeft zijn eigen charme en kleine gebruiken. Maar samen vormen ze een geheel.

De eilanden zijn door middel van verschillende dammen, stormvloedkeringen en bruggen met elkaar verbonden. De bekendste is de stormvloedkering in de Oosterschelde, met het kunstmatige eiland Neeltje Jans. Andere verbindingspunten zijn de Oesterdam, de Brouwersdam, de Phillipsdam en de Zeelandbrug.

Het water is in Zeeland nooit ver weg. Wie niet alleen voor de stranden komt, kan nog veel ander fraais beleven. Er zijn prachtige natuurgebieden. En wie niet in de auto wil zitten, kan Zeeland per fiets ontdekken; er is een prima fietsroutenetwerk.

Middelburg is een charmante, oude monumentenstad. In Vlissingen is vooral de boulevard met het Arsenaal en aquarium een leuk uitje voor het hele gezin. Vanaf Goes loopt er een oud stoomtreintje het Zeeuwse platteland in. En gedurende de zomermaanden zijn er in veel Zeeuwse dorpen braderieën, mossel- en visserijfeesten. Een gezellige manier om te genieten van alles wat Zeeland bijzonder maakt.