In de omgeving

Fietsverhuur
Leo Joosse
Dorpsplein 14, Aagtekerke
0118 58 13 06
https://leojoosse.biketotaal.nl/

Bakker
Bakkerij Koppejan
Burgemeester Adelaarstraat 2,
Meliskerke
0118 566 205
https://bakkerijkoppejan.nl/

Online Verse Zilte Zeeuwse Broodjesservice van Aan de Waterspiegel
Bestellen en afrekenen via: https://shop.aandewaterspiegel.nl. Bestellen: één dag van tevoren voor 22.00 uur. Ophalen: de volgende ochtend tussen 08.00 en 09:30 uur bij het Alpacafé op het erf.

Slager
Slagerij Wisse
Torenstraat 2, Meliskerke,
0118 566 066
https://slagerij-wisse.nl/

Supermarkt
MCD Dekker
Dorpsplein 17, Aagtekerke
0118 581 474
https://www.mcd-supermarkt.nl/

Albert Heijn
Traverse 2, Domburg
0118 587 230
https://www.ah.nl/

Paardrijden
Ponyhof Aagtekerke
Geschieresweg 5, Aagtekerke
06 57064429
https://ponyhof.nl/

Pluktuin
Hof Hazenberg
Prelaatweg 81, Aagtekerke
0118 584 046
Hier kun je zelf bloemen en fruit plukken.

Theetuin
De Koektrommel
Oude Grintweg 3A, Aagtekerke
0118 436 055
http://theetuindekoektrommel.nl/
Voor thee, koffie en huisgemaakte taarten en koeken.

Zeeland is één van de oudste provincies van Nederland. De meeste toeristen trekken in de zomer naar de brede stranden, maar er valt natuurlijk nog veel meer te ontdekken.

Vroeger was Zeeland een groepje eilanden. De grootste eilanden zijn Walcheren en Noord-Beveland en Zuid-Beveland. Helemaal in het zuiden ligt het bijna volledig door België en water omringde Zeeuws-Vlaanderen. Om er te komen moest men tot de komst van de Westerscheldetunnel altijd door België rijden, of de veerboot nemen vanaf Walcheren. De kleinere eilanden zijn Tholen, Schouwen-Duiveland en Sint-Philipsland.

Elk eiland heeft zijn eigen charmes en kleine gebruiken. Maar samen vormen ze een geheel. De eilanden zijn door middel van dammen, stormvloedkeringen en bruggen met elkaar verbonden. De bekendste is de stormvloedkering in de Oosterschelde, met het kunstmatige eiland Neeltje Jans. Andere verbindingspunten zijn de Oesterdam, de Brouwersdam, de Philipsdam en de Zeelandbrug.

Het water is in Zeeland nooit ver weg. Wie niet alleen voor de stranden komt, kan nog veel ander fraais beleven. Er zijn prachtige natuurgebieden. En wie niet in de auto wil zitten, kan Zeeland per fiets ontdekken; er is een prima fietsknooppuntnetwerk.

Middelburg is een charmante, oude monumentenstad. In Vlissingen is vooral de boulevard met het Arsenaal en aquarium een leuk uitje voor het hele gezin. Vanaf Goes loopt er een oud stoomtreintje het Zeeuwse platteland in. En gedurende de zomermaanden zijn er in veel Zeeuwse dorpen braderieën, mossel- en visserijfeesten. Een gezellige manier om te genieten van alles wat Zeeland bijzonder maakt.